Ilúzie (Illusions) - Stone, Katherine, 1949-; Schromová, Judita; Fabianová, Viera (Ikar Bratislava, 2002)
Chase Carlton prežil neradostné detstvo v sirotinci. Jedného dňa vidí v televízii reportáž o zmiznutom magnátovi Chaseovi Kincaidovi a dovtípi sa, že je jeho dvojčaťom, legitímnym synom boháčov. Rozhodne sa zahrať úlohu svojho brata, vypláva na plachetnici na more, stroskotá, a keď ho nájdu, predstiera stratu pamäti. No je jeho prevzatá rola priepustkou k šťastiu, láske a bohatstvu?
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; dobrodružné romány; Stone, Katherine, vl. m. Katherine Kameň Chase (americká lekárka a spisovateľka romantických románov, je vydatá za lekára a spisovateľ Jack Chase, nar. 1949 v Seattle, USA -); romány o láske; próza; americká literatúra - texty