Dedičky : (The Heiresses) - Adler, Elizabeth (Remedium, 1998)
Deviaty lord z Mountjoya sa práve dožíva sedemdesiatky a je na svete sám ako prst. Spomenie si na svojho brata, ktorého otec vydedil a ktorý bol veľký záletník. Predpokladá, že možno on zanechal niekde nejakých potomkov. Na scéne sa objavia tri vnučky s rôznymi povahami a z rôznych miest. Na návšteve u prastrýka v Londýne ich lord uvedie do vznešenej spoločnosti, kde vyvolajú rozruch a na jednu z nich padne podozrenie z vraždy. Pri rozmotávaní klbka intríg, záhad a zložitých rodinných vzťahov nás dej zavedie na londýnsky kráľovský dvor a malebný anglický vidiek, do čarovného Talianska, pôvabného Paríža a drsného Texasu. Kto napokon zdedí obrovský majetok rodu Mountjoy?