Samoľúby vojvoda : (Sylvester or The Wicked Uncle) - Heyer, Georgette: 1902-1974 1902-1974 (Ikar, 2008)
Dvadsaťosemročný sveták, Silvester Rayne, vojvoda zo Salfordu, sa po mnohých skúsenostiach so ženami rozhodne oženiť. Na svoju nastávajúcu má vlastné, najvyššie kritériá: krása, oddanosť, dobrá výchova a uhladené správanie. Vzájomná láska a porozumenie však medzi ne nepatria.