Kohút a líška: Ezopské bájky v podaní Ondreja Sliackého - Sliacky, Ondrej, 1941-; Trabetická, Heather; Zimka, Ondrej, 1937- (Mladé letá, 1988)
Táto zbierka takmer tridsiatich obľúbených ezopských bájok bude pre školopovinné deti nielen užitočnou a príjemnou čítankou, ale i modernou pomôckou pri osvojovaní si cudzieho jazyka. Všetky bájky sú preložené do angličtiny, takže deti sa ľahko naučia nové slovíčka a frázy v ucelenom texte bájkového príbehu. Bájky nás učia, ako dobro víťazí nad zlom, klamstvom či lenivosťou v sebe i v druhých. Nastavujú nám zrkadlo a nielen poučia, ale i rozveselia malých i veľkých...