Veľká kniha rozprávok, básničiek a riekaniek (My treasury of stories and rhymes) - Baranová, Beáta; Baxter, Nicola; Kantorová-Báliková, Jana, 1951-; Pauličková, Danica, 1953-; Sabolíková, Edita (Bratislava Perfekt, 2004)
Nič nemôže zaujať vaše deti viac ako práve táto bohato ilustrovaná kniha rozprávok, básničiek a riekaniek. Prvá časť knihy obsahuje moderné rozprávky a básničky o medveďoch a medvedíkoch, najznámejšie fantastické rozprávky z celého svete (Červená čiapočka, Malá morská panna, Šípková Ruženka, Cisárove nové šaty, Princezná na hrášku, Aladinova lampa a iné), rozprávky o zvieratkách (Tri prasiatka, Škaredé kačiatko, Kocúr v čižmách, Vlk a sedem kozliatok a iné), ale aj niektoré legendy (Noemova archa, Androkles a lev). Vďaka druhej časti knihy si môžete v pamäti oživiť známe slovenské riekanky, hádanky a vyčítanky, ktoré sa vaše ratolesti učia v škôlke alebo ich môžete deti naučiť aj vy sami. Aj táto časť knihy je bohato ilustrovaná príťažlivými obrázkami, ktoré majú u detí veľký úspech.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; moderné rozprávky; básne; Pauličková, Danica, (slovenská spisovateľka, novinárka, výtvarníčka, akademická maliarka. Nar. 1953 Bratislava -); riekanky; próza; poézia; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov