Operácia Hádes - Ludlum, Robert, 1927-2001; Lynds, Gayle, 1950- (Ikar, 2002)
Vojenský mikrobiológ podplukovník doktor Jonathan Smith prežíva niekoľko nečakaných šokov. Nielenže sa ho ktosi opakovane pokúša zabiť, navyše aj zistí, že jeho snúbenica Sophia Russellová sa stala obeťou neznámeho smrtonosného vírusu, ktorý sa z ničoho nič zjavil na troch rozličných, geograficky dosť vzdialených miestach Spojených štátov. Keď Smith zistí, že Sophiu infikovali pomocou injekčnej striekačky, a teda ide o úkladnú vraždu, je odhodlaný za každú cenu odhaliť páchateľa a jeho motív. Doktor Smith čoskoro zistí, že všade, kam sa pri svojom vyšetrovaní pohne, naráža na múr byrokratických prekážok. Keď sa mu napokon podarí presvedčiť generála Kielburgera, že doktorku Russellovú zavraždili a niekto sa pokúša rozšíriť v celej krajine smrtiacu epidémiu, dosiahne len to, že Kielburga takisto zavraždia a v očiach polície aj FBI sa stáva hlavným podozrivým. Smith si uvedomí, že ide o sprisahanie, do ktorého sú zrejme zapletení aj ľudia na vysokých vládnych miestach. Jedinú šancu na svoju rehabilitá