Prečo Nemci prehrávali vojny: Mýtus o nemeckej vojenskej prevahe : (Why the Germans Lose at War) - Macksey, Kenneth, 1923-2005 (Perfekt, 2003)
Nemecké ozbrojené sily utrpeli v 20. storočí až dvakrát zdrvujúcu porážku. Kenneth Macksey hľadá vo svojej knihe príčiny kolosálnych vojenských neúspechov. Bola to otázka osudu a šťastia vo vojne alebo nevyhnutný výsledok špecifického systému a chýb zo strany vodcov a politikov?