Vrátim sa domov : (A self-made woman) - Harris, Ruth, 1935- (Remedium, 2002)
Román Vrátim sa domov rozpráva nevšedný príbeh matky a dcéry, ktorý poznačila náhla smrť manžela a otca. Aby matka uživila vlastné deti, musela radikálne zmeniť životné priority a presadiť sa v prostredí neuznávajúcom samostatné ženy. Dcéra dospela v spoločnosti, ktorá navonok uznávala profesionálnu dráhu ženy, ale tiež sa nevyhla napätiu medzi rodinou a prácou. Kniha Ruth Harrisovej odráža zrelé, inšpiratívne i ľahko sebaironické autorkino poznanie o otázkach, ktoré sa týkajú každej ženy: na jednej strane je túžba mať a vychovávať deti, milovať muža a starať sa o rodinu a na druhej strane sú možnosti a potreba vlastného profesionálneho uplatnenia.