Štvanice - Ryan, Denise; Lednická, Karin (Ostrava Domino, 2001)
Justina vedla navýsost spokojený život: její kariéra v reklamní agentuře stoupala přímo závratně a za týden se měla vdát. Nepočítala však s tím, že jejího snoubence svede kamarádka a že ji o klid připraví úchylný Matthew, který ji neustále pronásleduje. Někdejší pohoda se během několika dní mění v peklo.
Matthew si vykládá dívčinu odmítavost po svém - považuje ji za pouhou přetvářku, a proto Justinu neustále zasypává milostnými návrhy. Po čase však zhrzeně dospěje k rozhodnutí, že když v ní nedokáže vzbudit lásku, vyvolá v ní alespoň strach. Snad konečně Justina pochopí, že jsou si souzeni - a pokud ne, bude jí třeba dát najevo, že od lásky je jen krůček k nenávisti a od nenávisti je jen kousek k vražděů.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; spoločenské romány; filozofické romány; próza; anglická literatúra - texty