Tvorcovia svetových dejín: Od Francúzskej revolúcie po začiatok 20. storočia. Od r. 1789 po r. 1914 - Badel, Christophe; Bérenger-Badelová, Agnés; Cabanes, Bruno (Larousse, 2003)
Koncepcia tejto série je nezvyčajná. Stredobodom záujmu autorov je osud jednotlivcov, ktorí veľké historické zvraty neprečkali v anonymite, ale práve naopak, stali sa hlavnými účinkujúcimi na pomyslenom javisku dejín.