Gombíková vojna : (Le guerre des boutons) - Pergaud, Louis, 1882-1915 (Štafeta, 1968)
Svetoznámy príbeh L. Pergauda, niekoľkokrát sfilmovaný, vychádza vo forme prekrásne ilustrovaného komiksu ľ poteší všetkých priaznivcov komiksov i dobrodružných príbehov. Longeverne a Velran sú dve susedné dediny, medzi ktorými vypukne neľútostná vojna...