Pohľad do večnosti: Spomienky lekára, ktorý sa vrátil do života (Proof of Heaven) - Alexander, Eben: 1953-; Hrebíček, Róbert; Kališková, Anna (Bratislava Fortuna Libri, 2013)
Dôkaz, že život sa smrťou nekončíů
Jedinečný skutočný príbeh neurochirurga, ktorý opisuje svoje zážitky na prahu smrti.
Príbeh, ktorý by bol pozoruhodný už vtedy, keby ho zažil bežný človek. Tým, že ho prežil práve Dr. Alexander, nadobúda revolučný význam. Nebude ho môcť ignorovať nijaký vedec či veriaci. Zmení pohľad na život...
Zážitok na prahu smrti mali už tisíce ľudí, ale vedci vždy tvrdili, že čosi také nie je možné. Patril medzi nich aj erudovaný neurochirurg Dr. Eben Alexander. Domnieval sa, že tieto zážitky v skutočnosti predstavujú iba fantázie, ktoré v mimoriadne stresovej situácii produkuje mozog.
Neskôr však jeho mozog ochromila zriedkavá choroba. Sedem dní preležal v kóme. Keď si lekári povedali, že ďalšia liečba už nemá zmysel, odrazu otvoril oči. Jeho zotavenie možno označiť za medicínsky zázrak.
Skutočný zázrak jeho príbehu spočíva v niečom inom. Kým ležal v kóme, prenikol za hranice tohto sveta a spoznal anjelskú bytosť, ktorá ho zaviedla do najhlbších zákutí nadpozemskej existencie.
Za vyše štyridsať rokov som nepočul o takom šokujúcom príbehu. Výpoveď Dr. Alexandra predstavuje živý dôkaz posmrtného života.
Raymond A. Moody
Obsahuje bibliografiu.
Keywords: romány autorské; autobiografické romány; autobiografické romány; autobiografické spomienky; Alexander, Eben (americký neurochirurg a autor knihy Proof of Heaven: neurochirurg ceste do posmrtného života, v ktorom on opisuje jeho 2008 blízkej smrti skúsenosti a tvrdia, že veda môže a bude určiť, že mozog nevytvára vedomie a že vedomie prežíva telesnú smrť. * 11.12.1953 Charlotte, Severná Karolína, USA -); posmrtný život; klinická smrť; skutočné príbehy; próza; americká literatúra - texty