Básne napísané pred skokom z 8. poschodia : (The days run away like wild horses over the hills) - Bukowski, Charles, 1920-1994 (Slovenský spisovateľ, 2001)
Vo výbere prekladateľa Daniela Heviera sú obsiahnuté Bukowského najdôležitejšie zbierky: Dni sa strácajú ako divé husi za kopcami, Horiace vo vode, topiace sa v plameni, Láska je pes z pekla, vojna celý čas a i.