Básne napísané pred skokom z 8. poschodia (The days run away like wild horses over the hills) - Bukowski, Charles, 1920-1994; Hevier, Daniel, 1955-; Grečner, Dušan, 1944-; Montfort, Michael (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2001)
Vo výbere prekladateľa Daniela Heviera sú obsiahnuté Bukowského najdôležitejšie zbierky: Dni sa strácajú ako divé husi za kopcami, Horiace vo vode, topiace sa v plameni, Láska je pes z pekla, vojna celý čas a i.
Básnik a prozaik Charles Bukowski, miláčik undergroundu, milovník rýchlych žien a krásnych koní, píše o živote, aký je...
Keywords: básne autorské; avangardné básne; Bukowski, Charles, rodným m. Heinrich Karl Bukowski (americký spisovateľ, románov, fejtónov, básnik. * 16.08.1920 Andernach, Nemecko - 09.03.1994 San Pedro, USA); Hevier, Daniel (slovenský básnik, prozaik, dramatik, scénárista, textár a autor literatúry pre deti a mládež, 6.12.1955 Bratislava -); Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiaka Albína Brunovského. Nar. 21.08.1944 Skalica, Slovensko -); poézia; americká literatúra - texty