Tri týždne v Paríži (Three Weeks in Paris) - Bradford, Barbara Taylor, 1933-; Redlingerová, Alena, 1946-; Grečner, Dušan, 1944-; Hochel, Jaroslav (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2003)
Romantický Paríž je ideálnym miestom, kde človek môže stráviť mladé roky a neskôr na ne spomínať. Preto je ťažké odolať pozvánke, ktorú pošle bývalým žiačkam riaditeľka školy výtvarných umení a módneho návrhárstva.
Neodolá jej ani úspešná Američanka Alexandra napriek pochybnostiam súvisiacim so vzťahom, na ktorý nevie zabudnúť. Sivooká blondínka Jessica, ktorá nemá chuť jatriť staré rany, nakoniec tiež podľahne romantickej spomienke. Škótka Kay Lenoxová na rozdiel od niekdajších priateliek vidí v ceste do Paríža šancu vyriešiť svoj problém. Iba najmenej komplikovaná Talianka Mária, posledná z kedysi nerozlučného štvorlístka, sa bez váhania chopí tejto príležitosti, hoci má vážny dôvod ostať doma. Paríž z čias mladosti nestratil svoje čaro a nikdy nie je neskoro, aby sa spomienky pretavili v skutočnosť, ktorá môže ešte priniesť všeličo...
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; romány o láske; romány pre ženy; Bradford, Barbara Taylor (anglická spisovateľka románov, 10.5.1933 Leeds, West Yorkshire -); próza; anglická literatúra - texty; Paríž (Francúzsko); Paríž (Francúzsko); Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiaka Albína Brunovského. Nar. 21.08.1944 Skalica, Slovensko -)