Znak polomesiaca : (Once a Princess) - Lindsey, Johanna, 1952- (Ikar, 2002)
Vo vidieckom hostinci na Mississippi vystupuje krásna princezná ako háremová tanečnica pre potešenie iných. Nevie o svojom kráľovskom pôvode, preto ju dráždi príťažlivý muž, ktorý sa preplavil cez oceán, aby ju získal. Odvážny princ si prišiel do Ameriky po sľúbenú nevestu. No tvrdohlavá diablica odmieta prejavy jeho náklonnosti, a tým ešte väčšmi rozpaľuje jeho vášeň. Čo by však neurobil odmietaný nápadník preto, aby dobyl lásku ženy, ktorá prisahala, že jej nikdy nepodľahne?