Dva týždne v Neapole - Andruška, Peter, 1943- (Slovenský spisovateľ, 1999)
Príbeh 50-ročného muža, ktorý príde o zamestnanie a zároveň aj o manželku. Nešťastie je ako nákazlivá choroba, uvedomuje si Marek, a zo všetkých síl sa usiluje vyhrabať sa z dna, ktoré ho ľaká.