Dva týždne v Neapole - Andruška, Peter, 1943-; Leščinský, Dušan; Prokešová, Viera, 1957-2008 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1999)
Príbeh 50-ročného muža, ktorý príde o zamestnanie a zároveň aj o manželku. Nešťastie je ako nákazlivá choroba, uvedomuje si Marek, a zo všetkých síl sa usiluje vyhrabať sa z dna, ktoré ho ľaká.
Keywords: príbehy autorské; spoločenské príbehy; dobrodružné príbehy; Andruška, Peter (slovenský básnik, prozaik a kritik. * 17.07.1943 Trnovec nad Váhom -)); próza; Prokešová, Viera (slovenská poetka a prekladateľka, 2.8.1957 Bratislava - 31.12.2008 Bratislava); slovenská literatúra - texty