Mesačná dúha - Šikulová, Veronika, 1967- (Slovenský spisovateľ, 2002)
Kto čítal predošlé autorkine knižky (Odtiene, Z obloka), opäť sa utvrdí v tom, že píše poeticky ľ to je jej spôsob rozprávania o ľudskom šťastí v mikrosvete, ktorý sa môže nachádzať kdekoľvek.