Len mŕtvy muž je dobrý muž: O žene, ktorá možno vie, čo chce : (Nur ein toter mann ist ein guter mann) - Hauptmann, Gaby, 1957- (Slovenský spisovateľ, 1999)
Ursula práve pochovala svojho despotického muža. Veko rakvy sa za ním síce zatvorilo, no ona sa nevie vymaniť spod jeho ťaživého vplyvu a má pocit, že Walter ju neprestáva ovládať. Preto vyhodí z bytu všetok nábytok, chystá sa predať komcertné krídlo i manželovu milovanú jachtu a preberá vedenie firmy. Od tej chvíle muži, ktorí sa k nej priblížia, náhle a nečakane umierajú. Až keď Ursula odhalí Walterovo tajomstvo a spozná aj jeho bývalú prieteľku, stane sa sama sebou a otvára sa pred ňou nový svet.