Sépiový portrét : (Retrato en Sepia) - Allende, Isabel, 1942- (Slovart, 2002)
Príbeh Elizy Sommersovej, hlavnej postavy románu Dcéra šťasteny, pokračuje v románe Sépiový portrét rozprávaním Elizinej vnučky Aurory del Valle, ktorá ako dieťa utrpí šok, v dôsledku čoho sa jej vymaže z pamäti prvých päť rokov života. V okamihu, keď sa musí vysporiadať so zradou muža, ktorého miluje, a vzoprieť sa hroziacej samote, rozhodne sa rozlúštiť záhadu svojej minulosti. Dej situovaný do konca 19. storočia sa odohráva na pozadí vzrušujúcich udalostí čílskych dejín a spája osudy hrdinov z knihy Dcéra šťasteny s protagonistami Allendeovej slávneho románu Dom duchov.