Sirota z Knowlu - Le Fanu, Joseph Sheridan, 1814-1873 (Anagram, 2002)
Sedemnásťročná Maud prichádza do vidieckeho sídla Bartram-Haugh, kde žije jej strýko Silas. Namiesto očakávanej idyly sa ocitne v pochmúrnom dome s čudáckym služobníctvom, ktoré v nej vzbudzuje strach, ba i samotný strýko svojím neobvyklým správaním stupňuje napätie a hrôzu. Kto je vlastne strýko Silas? Aké tajomstvá ukrýva jeho minulosť? A čo čaká Maud v jeho dome?