Čo zakopal pirát Strieborná ruka - Brezina, Thomas, 1963- (Hľadači pokladov, 2002)
Písal sa rok 1664... Kapitán pirátov John Silberhand - Strieborná ruka - vložil miniatúrnu skrinku do truhlice, ktorá znázorňovala škľabiacich sa démonov. Pirát ju chcel ukryť na bezpečné miesto, o ktorom vedel iba on. Skrinka totiž skrývala tajomstvo, ktoré sa nikdy nemalo dostať do nesprávnych rúk.