Na brehoch Slivkovej riečky - Wilder, Laura Ingalls, 1867-1957 (Klasické príbehy, 2003)
Malá Laura opúšťa útulný domček na prérii, lebo sa nachádza na indiánskom území. Opäť putuje so sestrou Mary a maliarkou Carrie v krytom voze až do Minnesoty. Tam sa rodinka usadí pri riečke so slivkovým sadom a Laura býva v domčeku, vyhĺbenom v riečnom brehu. Keď hrozí, že ho rozvodnená rieka zaplaví, otecko postaví ozajstný dom so sklenenými oblokmi. Stojí blízko mesta, a tak Laura a Mary začnú chodiť do školy, kde si nájdu kamarátky. Na novom mieste prežijú "kobylkové počasie", guľový blesk, hrozný blizzard, ale aj nádherné Vianoce. Laura je šťastná a túži ostať tu navždy. Príbehy o Laure a jej rodinke si obľúbili mnohé generácie ako večnú spomienku na pionierske časy osídľovania amerického Západu.