Najlepší priatelia sa spoznávajú - Rushton, Rosie, 1946-; Palkovičová, Martina (Bratislava Mladé letá, 2003)
Život je pestrý, prináša veľa radosti i trápenia. Zakúsia ich aj Chlo?, Sinead, Jasmin, Nick a Sanjay, spolužiaci na strednej škole. Hoci ich spojila náhoda, zakrátko sú už najlepší priatelia. Do ich osudov zasiahne onedlho láska. Najskôr sa dotkne svetáckej Chlo?, ktorá sa túži stretnúť s vysnívaným Jackom z letných prázdnin. Keď sa jej nedarí s ním spojiť, temperamentná Sinead to hravo vyrieši. Práve ona nachádza rady na problémy svojich priateľov, zato ťažšie spĺňa vlastné predstavy. Medzitým sa Chlo? začne zaujímať príťažlivý Nick. Hoci mu doteraz nič nevyšlo podľa predstáv, zrazu sa stane niečo neočakávané a opäť môže byť šťastný. Karty zamieša aj zamilovaná Sinead, ktorá sa snaží ,aby si Nick všímal práve ju. Aj snedá Jasmin a nesmelý Sanjay sa čoraz väčšmi zblížia a túžia byť stále spolu. Svoju lásku chránia pred rodičmi do poslednej chvíle...
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; próza; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov