Z ježkovej kapsičky - Ryšavá, Viera, 1950- (Epos, 2003)
Rozprávky úspešnej detskej autorky s ilustráciami sa zväčša krútia okolo zvierat. Deti objavujú ich záhady - ako "električkové chrobáčiky", morské príšerky, lietajúca myška... Knižka prispieva k porozumeniu deti prírode i sebe.