Veselé potulky po Slovensku - Moravčík, Štefan, 1943- (Matica slovenská, 1999)
Autor cítil, že so vzťahom našich detí k rodisku nie je všetko v poriadku a pritom sa nemohol spreneveriť milovanej poézii. Vznikol teda veršovaný abecedný cestopis, ktorý deti zavedie do všetkých kútov Slovenska od Tatier až po Dunaj. Knižka je vhodná nielen pre detského čitateľa, osloví aj ostatné vekové generácie a je vhodnou pomôckou pre učiteľov slovenského jazyka a dejepisu.