Odvážny mladý muž na lietajúcej hrazde : (The Darring Young Man on the Flying Trapeze and Other Stories) - Saroyan, William, 1908-1981 (Slovenský spisovateľ, 2003)
Výber zo známych, u nás dosiaľ nepreložených príbehov plných láskavého humoru. I keď Saroyanové navonok všedné ľudské postavičky neraz vzbudzujú súcit, pomáhajú pochopiť svet aj s jeho krivdami.