Stredoveké Slovensko: Cesta dejinami - Kučera, Matúš, 1932- (Cesta dejinami, 2002)
Pútavým spôsobom spracovené dejiny Slovenska od obdobia sťahovania národov cez Veľkomoravskú ríšu až po tragickú bitku pri Moháči v r. 1526. Dozviete sa, akí boli Slovania a starí Slováci, ako žili a pracovali, kto im vládol, čo nám zanechali a na čo môžeme byť právom hrdí.