Rečová komunikácia - Škvareninová, Oľga, 1964- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 2004)
V monografii Rečová komunikácia sa opisujú jazykové a nejazykové prostriedky, pomocou ktorých sa človek dorozumieva v súkromnom i verejnom živote pri rozličných príležitostiach. Publikácia je návodom, ako efektívne komunikovať, ako úspešne "čítať" reč tela, či ako interpretovať prostredie, farby, vône, imidž, temperament, pohlavie človeka. Všíma si aj niektoré aspekty komunikácie pracovníkov médií a verejných činiteľov. Kniha pomôže čitateľom ľahšie pochopiť verbálne a neverbálne správanie iného človeka, a tým aj ich vlastné.