Dohoda Kasandra 2. diel - Ludlum, Robert, 1927-2001; Shelby, Philip, 1950- (Ikar, 2003)
Napínavý príbeh o spolupráci amerických a ruských tajných služieb, ktoré sa márne snažia zadržať unikajúceho kuriéra so vzorkou smrtiaceho vírusu. Dej sa začína v Benátkach, kde ruský bakteriológ Jurij Danko informuje Jona Smitha o pripravovanej krádeži jedného z najnebezpečnejších vírusov. Ešte pred skončením ich rozhovoru však dvojica zamaskovaných páchateľov Danka zastrelí. Smith ich prenasleduje, no vidí už len výbuch motorového člna, do ktorého vrahovia nastúpili.