Dohoda Kasandra 2. diel - Ludlum, Robert, 1927-2001; Shelby, Philip, 1950-; Herman, Hviezdoslav, 1951- (Bratislava Ikar, 2003)
Napínavý príbeh o spolupráci amerických a ruských tajných služieb, ktoré sa márne snažia zadržať unikajúceho kuriéra so vzorkou smrtiaceho vírusu. Dej sa začína v Benátkach, kde ruský bakteriológ Jurij Danko informuje Jona Smitha o pripravovanej krádeži jedného z najnebezpečnejších vírusov. Ešte pred skončením ich rozhovoru však dvojica zamaskovaných páchateľov Danka zastrelí. Smith ich prenasleduje, no vidí už len výbuch motorového člna, do ktorého vrahovia nastúpili.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; tajné služby; vírusy; Ludlum, Robert (americký spisovateľ špionážnych románov. * 25.05.1927 New York - ć 12.03.2001 Naples, Florida); špionážne romány; lekárske prostredie; próza; americká literatúra - texty