Slobodná duša (Free spirit) - Michaels, Fern, 1933-; Kubová, Iveta; Fabianová, Viera (Bratislava Ikar, 2004)
Úspešná reportérka Dory Faradayová žije v New Yorku na Manhattane. Svoju kariéru a milované mesto však opúšťa a sťahuje sa za svojou láskou Griffom Michaelsom do Washingtonu. Tam, v peknom domčeku, o akom vždy snívala, sa z nej postupne stáva žienka domáca ľ varí, upratuje, pečie a zariaďuje dom s rovnakou energiou, s akou si vybudovala svoju kariéru. No postupom času zisťuje, že jej táto úloha nesedí a čím ďalej, tým viac sa musí snažiť o spoločné šťastie. Dory tučnie a zanedbáva svoj zovňajšok a Griff sa jej stále vzďaľuje. Prvýkrát v živote sa obáva, že stratí lásku, zmysel života, ale predovšetkým samu seba.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; romány pre ženy; romány o láske; próza; Michaels, Fern, vlast. menom Mary Ruth Kuczkir (americká spisovateľka romantických románov a thrillerov. Nar. 09.04.1933 Hastings, Pennsylvania -); americká literatúra - texty