Vzdialená hviezda : (Distant Star) - Bickmore, Barbara, 1927-2015 (Slovenský spisovateľ, 2002)
Hrdinka románu, Chloe, sa ocitá v Číne, ktorou bola autorka fascinovaná už od svojich mladých rokov. Poznatky získané štúdiom faktografickej literatúry napokon zúžitkovala v bohato rozvetvenom príbehu zasadenom do mestkého prostredia i nehostinných hôr Číny, kde Chloe prežije niekoľko podnetných ľúbostných vzťahov. Zaľúbi sa do známeho amerického novinára a prežije romantické dobrodružstvo s mladým, na všetko odhodlaným Číňanom, aby napokon našla nehu a porozumenie v náručí toho pravého.