Pomstiteľ : (Avenger) - Forsyth, Frederick, 1938- (Ikar, 2004)
Vo svojom najnovšom thrilleri o terorizme nás americký spisovateľ Frederick Forsyth zavedie do čias vietnamskej vojny, ale aj do nedávnej minulosti vojnou poznačeného Srbska a džungle Strednej Ameriky. Dvadsaťročného amerického dobrovoľníka Rickyho Colensa zavraždí v bývalej Juhoslávii polovojenská jednotka pod vedením Zorana Žiliča. Jeho starý otec, kanadský miliardár Steven Edmond, chce pomstiť smrť svojho jediného vnuka. Cal Dexter, veterán vietnamskej vojny, ktorý slúžil v špeciálnej jednotke Tuneloví potkani, je jediný muž, ktorý je schopný vystopovať Rickyho vrahov. Pátranie spočiatku neprinesie žiadny výsledok, no výčitky svedomia jedného z vrahov napokon ukážu Dexterovi správny smer. Osobná rodinná tragédia sa tak mení na desivú drámu na scéne svetového terorizmu.