Latinsko-slovenský slovensko-latinský slovník - Špaňár, Július, 1917-2007; Hrabovský, Jozef, 1909-1996 (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 2003)
Slovník je určený predovšetkým potrebám žiakov stredných škôl a zdravotníckych škôl. Slovná zásoba obsahuje základný slovný fond tzv. klasickej latinčiny. vystačí aj pri čítaní textov latinských klasických autorov. Obsahuje aj niektoré bežnejšie slová predklasickej a poklasickej latinčiny. ako aj latinčiny stredovekej a novovekej...