Tudorovci 1. diel: Kráľ, kráľovná a milenka : (The Tudirs: The King, The Queen and the Mistress) - Gracie, Anne (Aktuell, 2009)
Román predstavuje mladého, mužného kráľa jedného z najmocnejších národov sveta: anglického kráľa Henricha VIII. Uprostred problémov s náboženskými nepokojmi v kráľovstve a neprestajne sa meniacimi spojenectvami s ostatnými štátmi sa sústreďuje na rozvod s kráľovnou Katarínou Aragónskou, ktorý nevie vyriešiť. Henrichova túžba anulovať manželský zväzok s Katarínou vyvoláva roztržku s pápežskou stolicou, a to vedie k rozmachu reformácie. Román pokračuje dlho očakávanou svadbou s dlhoročnou láskou Annou Boleynovou a predstavuje ich vzťah po narodení dcéry Alžbety až po jeho významný a dramatický koniec. V neodolateľnom príbehu lásky, vášne, ambícií a politických intríg v novelizácii prvej série Tudorovcov sledujeme aj osud žien, ktoré navždy zmenia chod histórie.