Majestát skropený krvou - Perniš, Jaroslav: 1964-; Ďurinová-Pavuľaková, Nataša: 1955-; Fabianová, Viera (Ikar Bratislava, 2008)
Päť príbehov - päť krvavých histórií z francúzskych, ruských a rakúskych dejín 16. až 20. storočia, prináša pútavé čítanie, vychádzajúce z overených historických faktov a vyrozprávané príťažlivou formou.
Zoznam použitej literatúry.
Keywords: príbehy autorské; historické príbehy; osobnosti významné; biografie; 16.-20. stor; Perniš, Jaroslav (slovenský spisovateľ, pedagóg. Nar. 1964 v Bojniciach, Slovensko -); Rasputin, Grigorij Jefimovič (rus.mních selského pôvodu, dobrodruh - favorit cara Mikuláša II. jeho manželky,1872-1916); Mikuláš II. (posledný ruský cár, 18.5.1868-17.7.1918); Habsburgovci (dynastia nemecká); dejiny francúzske; dejiny ruské; dejiny rakúske; próza; slovenská literatúra - texty