Žena dvoch tvárí : (Dangerous to Hold) - Thornton, Elizabeth, 1940- (Camea, 2004)
Marcus Lytton sa zotavuje zo zranenia v španielskom kláštore, kde ho ošetruje temperamentná Catalina, sestra veliteľa partizánskeho oddielu El Grandeho, ktorý ho zachránil pred francúzskym zajatím. Catalina sa do počerného anglického dôstojníka zaľúbi, netušiac, že je to gróf z Wrothamu, ktorý dostal jej sestru na scestie. Po šokujúcom zistení sa rozhodne pre čudesnú formu pomsty - prinúti Marcusa, aby si ju vzal za ženu. Hneď po sobáši ich však vojna rozdelí...