Neúprosná láska : (Enduring love) - McEwan, Ian, 1948- (Slovenský spisovateľ, 2000)
Idylický piknik manželského páru sa po niekoľkých mesiacoch oblúčenia mení na boj o záchranu balóna a jeho posádky, ktorý dramaticky ovplyvní celý ďalší život hrdinov.