Prázdna stolička : (The Empty Chair) - Deaver, Jeffery, 1950- (Ikar, 2002)
Geniálny detektív Lincoln Rhyme prichádza na riskantnú operáciu do mestečka v Severnej Karolíne. No sotva sa ubytuje, ospanlivú vidiecku atmosféru naruší vražda chlapca a únos dvoch dievčat. Hlavným podozrivým je miestny tínedžer, ktorého pre jeho posadnutosť hmyzom prezývajú Hmyziak. Lincoln usmerňuje pátranie svojimi neprekonateľným analytickým umom a jeho asistentka Amelia Sachsová hľadá dôkazový materiál v teréne. Lincoln však nepredpokladá, že v tomto prípade nebude Amelia súhlasiť s jeho analýzou zločinu a vyberie sa do močarín po stope podozrivého. A tak proti Lincolnovi stojí jeho najväčší vyzývateľ ľ kriminalistka, ktorú naučil všetko, čo sám vedel, a ktorá sa ho snaží prekonať dôvtipom, predvídavosťou a intuíciou.