Ezopove bájky - Šimonovičová, Etela; Kent, Graeme; Popovič, Ivan, 1944-; Popovič, Dávid; Ezop: asi v 6. str. pred Kr. (Bratislava Belimex, 2004)
Ezop bol múdry Grék, ktorý svojimi básňami ľudí učil, ako sa majú chovať, čo robiť a čo nerobiť. Aby mohol vhodne zobraziť ľudský život a mravy, nechal vo svojich bájkach účelne hovoriť vtáky, stromy, divoké i domáce zvieratá, vlky, líšky, levy, voly, ovce, kozy alebo iné živočíchy a veci.
Bohato ilustrovaná kniha. Nájdete v nej známe aj menej známe bájky s poučením, vhodné pre deti aj dospelých.
Keywords: bájky autorské; grécke báje; próza; Ezop, po grécky Aisópos (bol starogrécky autor bájok. Patrí dodnes k najznámejším bájkarom. Pôsobil v Grécku asi v 6. st. pred Kr. Jeho tvorba sa spočiatku prednášala len ústne a zozbieral ju až v 3. storočí pred Kristom Demetrios Falérsky. Autorom latinského veršovaného spracovania je Phaedrus); grécka literatúra - texty; Popovič, Ivan (slovenský výtvarník, animátor, režisér, scenárista, prozaik, designer, ilustrátor, karikaturista, cestovateľ. Nar. 16.10.1944 Bánovce n/Ondavou, Slovensko -); pre čitateľov od 9 rokov