Prekliaty ostrov : (Shutter Island) - Lehane, Dennis: 1966- (Mimo zákona, 2009)
Leto 1954. Federálny maršal Teddy Daniels prichádza na ostrov Shutter, do sídla nemocnice Ashecliffe, kde liečia duševne chorých zločincov. Spolu s partnerom Chuckom Aulem začína hľadať utečenca, vrahyňu Rachel Solandovú. Práve vtedy na ostrov dorazí hurikán. Lenže v nemocnici Ashecliffe nič nie je také, aké sa na prvý pohľad zdá. A rovnako to platí aj o Teddym Danielsovi. Prišiel, aby našiel pacientku, ktorá záhadne zmizla? Alebo ho sem vyslali, aby preveril tajomné chýry, že v Ashecliffe používajú priveľmi radikálnu psychiatrickú liečbu? Len čo sa vyšetrovanie prehĺbi, otázky pribúdajú. Ako mohla bosá žena ujsť z ostrova? Navyše zo zamknutej izby? Kto im zanecháva stopy v podobe kódov, ktoré treba vylúštiť? A čo sa v skutočnosti deje na Oddelení C? Čím väčšmi sa Teddy s Chuckom približujú k pravde, tým sa stáva prchavejšou a tým väčšmi začínajú byť presvedčení, že sa im možno nepodarí dostať sa z ostrova Shutter. Pretože ktosi sa pokúša dohnať ich k šialenstvu...