Návrat divošky: 13-krát o láske a novinároch - Michalová, Tereza, 1939-2004; Šimulčíková, Jana, 1937-; Valentová, Klára (Bratislava Prospero, 2001)
Taxikár zastal pred kinom Hviezda. Úslužný mladý vodič jej otvoril dvere a pomohol vystúpiť, usmial sa na ňu a do pohľadu vložil obdiv nad jej zjavom. Nie, nenahovárala si to, dobre poznala také pohľady a na premiéru nového filmu sa tak vyobliekala a, pravdaže, aj nalíčila, že so svojím výzorom musela byť spokojná.
Keywords: poviedky autorské; spoločenské poviedky; próza; slovenská literatúra - texty; Šimulčíková, Jana (slovenská spisovateľka, novinárka a prekladateľka. Nar. 25.07.1937 -)