Vták na jednej nohe: Leporelo - Dušek, Dušan, 1946- (Slovart, 2003)
Ďalšia poetická, jemne humorná, láskavá a krásne ľudská kniha významného slovenského prozaika, ktorého tvorba sa vyznačuje zmyslom pre poetickosť i realitu, pre všednosť i bizarnosť, pre iracionálnosť i tajomné dimenzie každodennosti. Komické i smutné príbehy, ktoré zažívajú jeho postavy a postavičky, predstavujú zmes rezignovaného, dychtivého či tragického vzťahu k životu a svetu, vzťahu, ktorý však nikdy nestráca nádej, túžbu, zázračnosť, ľahkosť a vnútornú slobodu.