Listy zo záhrady Eden - Gregor, Peter, 1944- (Ikar, 2004)
V bratislavských uličkách Starého mesta možno stretnúť pána, ktorý svojím elegantným a originálnym vzhľadom okamžite zaujme. Básnik, dramatik a satirik Peter Gregor je človek naozaj osobitý. Jedinečný aj svojím zovňajškom, aj myslením. Bohém, milovník života, ale aj jemný estét a človek s citlivým srdcom. Jeho poézia je ako burčiak, kvasí v nás, bublinkuje, navonok ľahká, ale plná energie a temperamentu. Poď, budeme sa milovať, ako keď sa vraždí. Peter Gregor vynikajúco narába so sebairóniou. Neprebíjam sa životom, už sa iba prepíjam. Na malom priestore dokáže skĺbiť sarkazmus s humorom:... tak teda zbohom, kamaráti, /s vami sa lúčiť je ťažko. /ja odchádzam, / vy ostávate/ a ešte s plnou fľaškou./ Tak teda zbohom, krásne ženy,/ vždy veril som vášmu klamu,/ ale len kartám vďačím za to,/ že v rukách občas/ držal som/ dámu.