Mapky neznámeho pobrežia: Výber z poviedok - Dušek, Dušan, 1946-; Donauer, Ladislav; Prokešová, Viera, 1957-2008 (Bratislava Slovart, 2001)
Dušekove poviedky sú poetické, často humorné, ale vždy láskavé a nezvyčajne ľudské...
Obsah: Prášky na spanie. Humoreska. More sa rozrastá. Zlodeji. 1. máj 1977. Násobilka. Pes. Antiques. Mravce. Výhoda. Chybička. Sci-fi. Samospúšť. Poloha pri srdci. Slamienka. Rýchlik. Holokrk. Mapka neznámeho pobrežia. Sandále. Volavka. Pukance a zmrzlina. Trci-frci.
Keywords: Dušek, Dušan (slovenský básnik, prozaik, filmový scenárista, autor rozhlasových hier a literatúry pre deti a mládež, pedagóg a redaktor, 4.1.1946 Gbelce -); poviedky autorské; spoločenské poviedky; humoristické poviedky; próza; slovenská literatúra - texty; Prokešová, Viera (slovenská poetka a prekladateľka, 2.8.1957 Bratislava - 31.12.2008 Bratislava)