Pompeje : (Pompeii) - Harris, Robert, 1957- (Slovart, 2004)
Majster napätia Robert Harris je známy autor thrillerov Enigma, Vaterland alebo Archangeľsk. Pri hľadaní témy svojho posledného románu Pompeje siahol Harris trochu hlbšie do histórie. Vybral si Rímsku ríšu v období jej najväčšieho rozkvetu.