Dievča z Atlantídy : (Das Mädchen von Atlantis) - Hohlbein, Wolfgang, 1953- (Operácia Nautilus, 2003)
V poradí už druhý príbeh najčítanejšieho európskeho autora fantazijného žánru. čitatelia jeho románov tvoria mnohotisícový klub rozšírený po celom svete. Séria o ponorke Nautilus obsahuje zatiaľ dvanásť kníh. Prvá vyšla v minulom roku pod názvom Zabudnutý ostrov. Mike sa tu ocitá spolu so svojimi priateľmi zo školy na slávnej ponorke Nautilus, kde sa začína séria neuveriteľných dobrodružstiev. V snahe objaviť ponorku sa Mike s priateľmi vydáva v temných hĺbkach na prieskum. Zvláštne svetlo na dne Atlantiku ich privedie k záhadnému objektu. V kovovej kupole objavia v sklenej "rakve" namiesto spiacej Šípovej Ruženky ľ dievča z Atlantídy. Bájny kontinent teda skutočne existoval? Pátra po ňom aj profesor Arronax, ktorý pozná všetky legendy o zániku Atlantídy. Tajomstvo tejto krajiny chce však odhaliť aj kapitán Winterfeld, známy už z prvého príbehu. Chce sa zmocniť pozostatkov starej civilizácie a využiť obrovské sily, ktoré pretrvávajú. Mike sa s úžasom dozvedá neuveriteľné skutočnosti a autor necháva