Raz ťa uvidím : (I ll be seeing zou) - McDaniel, Lurlene, 1944- (Mladé letá, 2001)
Príbeh o čistej láske dvoch mladých ľudí, ktorých osud už stačil poznačiť, patrí k radu inšpiratívnych noviel známej americkej autorky pre mládež: Krátko po Vianociach si šestnáťročná Carley Matteová zlomí nohu pri jazde na kolieskových korčuliach. Infekcia spôsobí, že si musí poležať v nemocnici dlhšie. Tu sa spriatelí s pekným sedemnásťročným chlapcom, ktorému pri pokuse vybuchla chemikália. Lekári zatiaľ nevedia, či ešte bude vidieť, a Kyle to ťažko znáša. Carley však v ňom prebudí optimizmus svojím neopakovateľným humorom. Je im spolu dobre až do chvíle, keď Kylovi majú z očí sňať obväzy. Vtedy Carley úpenlivo prosí svoju sestru, aby sa vydávala za ňu. Čo za tajomstvo pred Kylom skrýva?